Informacje:
Rok powstania: 1976
Miejsce powstania: Generalna Konferencja
Tłumacz: Daniel Hubczyk
Rok zatwierdzenia w Polsce: 2017
Wymagania próby na odznakę
1. Zdobądź siedem sprawności z niżej wymienionych:
a.
Gotowanie,
b.
Gotowanie zaawansowane,
c.
Krawiectwo,
d.
Kuchnia regionalna,
e.
Mrożenie żywności,
f.
Pieczenie,
g.
Pikowanie tkanin,
h.
Planowanie budżetu domowego,
i.
Podstawy szycia,
j.
Pranie,
k.
Robienie pizzy,
l.
Sprzątanie domu,
m.
Suszenie żywności,
n.
Szycie ubrań,
o.
Szycie ubrań zaawansowane,
p.
Tkaniny Tapa,
q.
Wekowanie,
r.
Wyrabianie mat,
s.
Żywienie,
t.
Żywienie zaawansowane.
ZASADA DUBLOWANIA
Niektóre sprawności mogą być możliwe do zdobycia w ramach więcej niż jednej odznaki mistrzowskiej! Jednak zgodnie
z zasadą dublowania, ta sama sprawność nie może być zaliczana na konto kilku odznak mistrzowskich.
SPRAWNOŚCI PODSTAWOWE/ ZAAWANSOWANE
W przypadku sprawności podstawowych i zaawansowanych należy zaznaczyć, która została zaliczona, przy czym dozwolone jest zaliczanie obu (podstawowej i zaawansowanej) w ramach odznaki mistrzowskiej o ile, któraś z nich nie została zaliczona do innej odznaki mistrzowskiej (zasada dublowania).
Pliki do pobrania: